Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Frågor och svar om deponier och avfall

Här publicerar vi tekniska frågor och svar om deponier och avfall. Materialet baseras på frågor som kommit till SGI från Naturvårdsverket, länsstyrelser och kommuner. Sammanställningen gör vi på uppdrag av Naturvårdsverket.

Materialet låg tidigare på webbplatsen deponi.se. Den webbplatsen upphör och i stället flyttar frågor och svar in på vår webbplats. Omdirigering görs tills vidare.

Vi delar in vår sammanställning av frågor och svar i följande områden:

Viktigt om användning av uppgifterna

Underlaget till frågor och svar utgörs av förhållanden vid verkliga anläggningar och beskriver ofta en komplex situation. Beskrivningarna har i många fall förenklats och/eller modifierats för att bli begripliga och fungera som exempel. 

Uppgifterna är varken Naturvårdsverkets, SGI:s, någon länsstyrelses eller någon kommuns officiella ståndpunkt. Naturvårdsverket eller SGI kan inte göras ansvariga för skador eller olägenheter som uppkommit till följd av användning av uppgifter från dessa exempel.

Senast uppdaterad/granskad: 2023-01-24
Hjälpte informationen dig?