Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Mås som flyger nära vattenytan. Foto: Per Samuelson, SGI

Värdegrund och Kompass

I allt vi gör strävar vi efter samhällsnytta, kvalitet, opartiskhet och respekt. Det är vår värdegrund. Vår vision och kompass tar ut riktningen för vårt arbete.

Vår värdegrund, eller våra grundläggande värderingar, är ett gemensamt förhållningssätt som vi bär med oss i det dagliga arbetet. Det innebär att vi ska fokusera på samhällsnytta, kvalitet, opartiskhet och respekt (PDF, 0,75 MB) när vi utför våra arbetsuppgifter och vårt samhällsuppdrag.

Kompassen innehåller fyra nyckelord för vår verksamhet och förhållningssätt:

Vår värdegrund bygger på den gemensamma värdegrunden för all statlig verksamhet ; demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och god service.

Värdegrunden och kompassen har tagits fram i en process tillsammans med samtliga medarbetare.

Vår rapport om värdegrunden och handlingsplanen kan du läsa här (PDF, 1,07 MB).

Det här betyder kompassen:

Expertmyndighet handlar om att vi upprätthåller hög kompetens, skapar samhällsnytta och uppfattas som opartiska.

Internationellt kompetenscentrum innebär om att vi involverar andra länder och geografiska regioner och uppfattas som en viktig kunskapsnod.

Drivande i samarbetet handlar om att vi finns på viktiga arenor och intar en aktiv roll.

Säker grund innebär att vi arbetar på vetenskaplig grund för ett effektivare och säkrare markbyggande, samt förebygger och minimerar negativa effekter av ras, skred, erosion och förorenade områden.

Senast uppdaterad/granskad: 2023-05-22
Hjälpte informationen dig?