Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Saneringsarbete vid en mack. En tank lyfts upp ur jorden av en grävskopa. Foto: SGI

Utbildningspaket – Förorenade områden och deponier

Vi erbjuder flera fördjupningskurser som dessutom kan anpassas och kombineras, beroende på ämne och medverkande personer.

SGI:s primära målgrupper för utbildningspaketen är länsstyrelser och kommuner och vi har sedan länge olika kurser som riktat sig särskilt till handläggare på just länsstyrelser och kommuner inom ämnet förorenade områden. Vi är exempelvis ofta anlitade vid länsstyrelsernas temadagar för länets kommuner. Dessutom arrangerar vi kurser och seminarier i samarbete med länsstyrelser och kommuner. Kurser för andra än länsstyrelser och kommuner kan arrangeras i mån av tid.

Kurserna är ofta inriktade på praktisk tillämpning av miljögeoteknik och spridning av ny kunskap från våra forsknings- eller vägledningsrapporter. I kursen Provtagning tar vi till exempel upp olika teoretiska delar inom ämnet och kompletterar med pedagogiska inslag såsom en film om hur provtagning går till i fält, hur fältinstrument hanteras och även fallstudier där man får ta fram en provtagningsplan för ett objekt.

Kombinera fördjupningskurser

Varje kurs utgår från ett koncept som kan ändras något beroende på särskilda önskemål. Vissa fördjupningskurser kan med fördel kombineras till en heldag, beroende på ämne och medverkande personer.

Här specificerar vi vilka kurser som vi kan erbjuda för länsstyrelser och kommuner och vilken personal som håller i respektive kurs. Se våra olika fördjupningskurser >>

Prisexempel

Vi har även tagit fram prisuppgifter för olika exempel på kombinationer för hel- respektive halvdagsutbildning för länsstyrelser och kommuner.  

Är du intresserad av utbildningspaketet inom ämnet förorenade områden och deponier? Kontakta Thereze Ladekrans.

Senast uppdaterad/granskad: 2022-04-01
Hjälpte informationen dig?