Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Samhällsplanering och säkerhet

Vi arbetar för att förebygga och minska riskerna inom det geotekniska området vid samhällsplanering och byggande. Det handlar bland annat om att säkerställa att vi bygger på stabil och giftfri mark och att samhället anpassas till ett förändrat klimat.

Vår roll är att stötta andra myndigheter, kommuner och länsstyrelser i hela landet för att förebygga uppkomsten av och följder av skred, ras och erosion. Vi arbetar också för att minska föroreningar i mark och vatten och ger rådgivning i frågor om förorenade områden och deponier.

Vårt avgiftsfria myndighetsstöd omfattar:

Som stöd i den fysiska planeringen tar vi bland annat fram olika kartor och kartvisningstjänster. Här hittar du resultaten från våra kartläggningar av:

Vi samlar också länkar till olika underlag, båda våra egna och andras, som kan vara till hjälp i din samhällsplanering. Här finns sammanställning över planeringsunderlag inom ras och skred.

Senast uppdaterad/granskad: 2023-04-25
Hjälpte informationen dig?