Så söker du medel från Tuffo

Här kan du läsa mer om vem som kan söka medel och hur processen går till.

Vem kan söka?

Huvudsökande ska ha doktorsexamen och vara anställd på minst 20 procent hos medelsförvaltaren. Medelsförvaltaren kan vara ett svenskt universitet, högskola eller en offentlig icke vinstdrivande forskningsorganisation där forskaren utför den avsedda forskningen. Både ekonomiska och icke ekonomiska aktörer kan vara medsökande. Det finns ingen begränsning i antalet medsökande aktörer i ett projekt.

Huvudsökande kan skicka in flera idéskisser i steg 1, men endast en förstudie och en fullskalestudie kan gå vidare till steg 2. Också de som har ett pågående Tuffo-projekt kan söka bidrag för nya projekt.

Hur söker du medel?

I dokumentet ”Anvisningar för ansökan” kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till samt om vilka regler som gäller för utlysningen. Där finns också information om hur utvärderingen går till och vilka kriterier som används vid bedömningen av ansökningarna. Länkar till utlysningsdokumenten finns till höger på denna sida. Slutredovisningen av avslutade Tuffo-projekt ska göras på svenska.

När kan du söka medel?

Tuffo har en utlysning per år. Steg 1 inom utlysning 2023 var öppen mellan 24 augusti och 9 november. Endast de som gick vidare från steg 1 har sedan haft möjlighet att delta i steg 2 av utlysningen som var öppen mellan 21 december 2023 och 7 mars 2024. Se fullständig tidplan här.

Tidigt avslag

Tuffo avvisar ansökningar som uppenbart ligger utanför Tuffos eller utlysningens ramar, är ofullständiga, där anvisningarna för ansökan inte följts, eller om ansökan har inkommit efter angivet datum och klockslag.

Senast uppdaterad/granskad: 2023-02-01
Hjälpte informationen dig?