Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Bildmontage där man ser en våg, ett berg under tonade färgfält i lila och rosa. Vit text 75 år av säkra grunder längst ned, i överkant vit logotyp och texten Statens geotekniska institut i vitt. Foto: SGI

Alla våra 75-årsfilmer

Under vårt 75-årsjubileum har vi träffat riksdagspolitiker, mött massor med folk under Stadsfesten i Linköping och avslutat med en unik konferens i Malmö, Markbyggnadsdagen. Under året har vi också producerat några kortfilmer. Du kan se filmerna här.

Hållbart markbyggande
Med 75 års erfarenhet av säkra grunder bygger vi framtiden baserad på geoteknisk kunskap för hållbar utveckling.

Bygga på deponi
Hundratals deponier, i dagligt tal, soptippar, är i drift i Sverige. Det finns även flera tusen nedlagda deponier.
Det är viktigt att veta vilka risker som kan finnas i dessa områden.

Naturanpassade erosionsskydd
I framtiden väntas havsnivån stiga och klimatet bli alltmer extrem. Det gör att erosionen kommer att ske allt snabbare.

Kvicklera
Kvicklera kan göra små skred större. Det är svårt att se på ytan vilken lera som är kvick. Därför gör SGI geotekniska undersökningar.

Om SGI
SGI:s uppdrag är att förhindra ras, skred och erosion. Vi gör undersökningar för att se om det är lämpligt att bygga på ett visst ställe. Vi tar även fram nya metoder för att sanera förorenade områden.

Senast uppdaterad/granskad: 2019-12-09
Hjälpte informationen dig?