Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Bilden visar erosion vid strand i Skåne Foto: SGI/Sebastian Bokhari Irminger

SGI/Sebastian Bokhari Irminger

Kustmöte 2024

15 oktober 11:30 - 16 oktober 16:00, Kristianstad

Statens geotekniska institut tillsammans med Kristianstad kommun och Erosions-skadecentrum bjuder in till Kustmöte 2024 i Kristianstad. Konferensen är Sveriges största återkommande kustkonferens och samlar aktörer från kommuner, näringsliv, akademi, myndigheter med flera. Konferensen bjuder på aktuella föredrag från svenska aktörer samt organisationsöverskridande mingel och nätverkande.

Årets konferens uppmärksammar stormen Babet för att diskutera hur samhället hanterar och påverkas av extrema väderhändelser. Vi presenterar också nyheter och vad som är på gång hos olika myndigheter, kommuner och branscher.

Utdrag ur programmet (fullständigt program kommer i augusti/september 2024): 

  • Hållbar kustzonsförvaltning i Kristianstad kommun – Kristianstad kommun ger en lägesbeskrivning av hur man jobbar med kusten.
  • Stormen Babet, vad hände? – SGI, LTH, Sweco, reder ut vad som faktiskt hände.
  • Stigande havsnivåer inom Boverkets regeringsuppdrag klimatanpassning av den byggda miljön. – Boverket informerar om arbetet inom regeringsuppdraget.
  • Hur hanterar försäkringsbolagen skadorna efter Babet? – Länsförsäkringar berättar hur försäkringsbolagen arbetar med extrema händelser som Babet.
  • Panelsamtal – Ett samtal kring hur kommuner agerar och förbereder sig inför extrema naturhändelser i form av erosion och översvämning.
  • Fältbesök i Åhus – Eftermiddagen den 16 oktober (Dag 2) kommer vi besöka olika platser i Åhus med kopplingar till kustplanering och förvaltning.

Plats

Konferensen äger rum i Rådhuset i Kristianstad.

Datum och tider

Tisdag 15 oktober

11.30 Registrering

12.00 Lunch

13.00 - 17.30 Föredrag

Onsdag 16 oktober

09.00-12.00 Föredrag

12:00-16.00 Lunch och fältbesök i Åhus 
Lunchpaket serveras i anslutning till fältbesöket. Ta med kläder och skor för vandring på stranden.

Logi

Ett begränsat antal rum är avsatta på

Alt. 1) First Hotel Christian IV,

Alt. 2) Quality Hotel grand Kristianstad.

All information om hotellbokning finns på anmälningssidan (länk längre ner). OBS, rummen är endast reserverade fram till 1 september.

Mat

För att minska konferensens klimatpåverkan kommer all mat som serveras att vara vegetarisk. Om du har ytterligare kostpreferenser som vi bör känna till kan du ange det när du anmäler dig.

På kvällen den 15:e oktober arrangeras en middag för konferensens deltagare i Rådhuset i Kristianstad. Kostnaden för mat ingår i konferensavgiften.

Anmälan

Sista anmälningsdag är onsdag 12:e september. Du anmäler dig via länken nedan:
https://jirango.com/cview/web/715e9ea5

Avgift

Avgift för att delta vid konferensen är 1300 kr/person, inklusive moms. Kostnaden är densamma vare sig man deltar en eller båda dagar. I avgiften ingår:

  • Medverkan vid konferensen
  • Lunch och fika båda dagarna
  • Middag i Rådhuset i Kristianstad
  • Fältbesök

 Frågor

Om du har några frågor kring anmälan, kontakta: info@reachem.se | 08-410 30 150

Vid frågor kring konferensen kontakta: Per Danielsson, mail: per.danielsson@sgi.se

Senast uppdaterad/granskad: 2024-06-11
Hjälpte informationen dig?