Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Siluett av en stor flotte på vatten i oran-gefärgat motljus Foto: SGI

Muddring utanför Höje ås utlopp i Öresund.

Expertstöd - förorenade sediment

Vi erbjuder kortfattad kostnadsfri rådgivning till samtliga länsstyrelser och kommuner i arbetet med förorenade sediment.

SGI, Naturvårdsverket, SGU, HaV och Länsstyrelserna erbjuder i samarbete ett expertstöd i samband med utredningar och åtgärder som berör förorenade sediment. Expertstödet finns till för att ge stöd till tillsynsmyndigheter (länsstyrelser och kommuner). Det ger tillgång till myndigheternas samlade kompetens inom förorenade sediment. Expertstödet är kostnadsfritt och finansieras som en del av ett regeringsuppdrag.

Kommuner och länsstyrelser kan ställa frågor till expertstödets kontaktperson, som sedan för frågorna vidare till lämpliga experter vid de olika myndigheterna. Stödet till kommuner ger vi i första hand genom att länsstyrelsen hänvisar kommunen till SGI. Det är viktigt att frågorna är tydliga och väl avgränsade och har en omfattning anpassad till den begränsade tid som stödet medger.

Senast uppdaterad/granskad: 2021-03-08
Hjälpte informationen dig?