Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Bild på barn som ser ledsna ut eftersom att deras sandslott byggts för nära vattnet och nu sveps iväg av vågorna. Foto: SGI

Vattennivåerna ändras – bygg klokt!

13 oktober 2021, 11:29

Att häftiga regn kan ge översvämning längs vattendrag och på lågt belägna platser vet vi. Att stormar kan ge översvämning och erosion längs kusten vet vi också. Vi vet även att havsnivån sakta stiger. När förutsättningarna förändras behöver vi fundera över hur vi använder vår mark och planerar våra samhällen för att det ska bli tryggt att bo och färdas även för kommande generationer.

Med denna film vänder vi oss till beslutsfattare och allmänheten med budskapet om att bygga klokt utifrån att vattennivåerna är föränderliga.

 

Stödjer global hållbarhet

Genom att bygga klokt kan vi stödja det globala hållbarhetsmålet 11 "Hållbara städer och samhällen" samt hållbarhetsmålet 13 "Bekämpa klimatförändringarna".   Mål 11 handlar om att städer och bosättningar är till för alla och att dom ska vara säkra, motståndskraftiga och hållbara.  Mål 13 handlar om att vi inte bara måste begränsa våra utsläpp av växthusgaser utan även hantera effekterna av klimatförändringen och anpassa samhället.

Senast uppdaterad/granskad: 2021-10-13
Hjälpte informationen dig?