Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Eva Svedling besök 191118 Foto: SGI/Michelle Ericson

Statssekreterare Eva Svedling

Statssekreteraren besöker SGI

19 november 2019, 14:59

-SGI är ett föredöme när det gäller förebyggande arbete kring klimatfrågan. Det framhåller statssekreterare Eva Svedling som under måndagen var på besök hos Statens geotekniska institut (SGI) i Linköping.

Eva Svedling är statssekreterare åt miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin.

Under det planerade besöket i Linköping uttryckte statssekreteraren lovord över SGI:s kontakter med Sveriges kommuner och länsstyrelser:

-Ni har hittat formen för ett bra samarbete, det finns i ert DNA, berättade hon. Hur värdefulla era expertkunskaper är blir nu allt tydligare, exempelvis genom uppdraget att identifiera särskilda riskområden för klimatrelaterade ras, skred och översvämningar så att vi kan förebygga dem.

-Det är mycket värdefullt att vi har fått detta besök, framhåller SGI:s generaldirektör Åsa-Britt Karlsson. Statssekreteraren har genom detta besök lärt känna vår verksamhet djupare och det har varit ett mycket bra möte med hela vår personal.

Eva Svedling menar att SGI spelar en särskilt viktig roll framåt i tid:

-Vi måste ställa om hela samhället om vi ska kunna fortsätta med ett framtida välstånd och på SGI har ni sedan länge arbetat väldigt effektivt med de här frågorna, avslutar statssekreteraren.

Eva Svedling besöker labbet Foto: SGI/Michelle Ericson

Fredrik Burman visar kvicklera för statssekreterare Eva Svedling.

 

Eva Svedling besöker SGI Foto: SGI/Michelle Ericson

SGI:s generaldirektör Åsa-Britt Karlsson och statssekreterare Eva Svedling.

 

Senast uppdaterad/granskad: 2019-11-19
Hjälpte informationen dig?