Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

En man och en kvinna hoppar upp mot en himmel. Foto: Pixabay

SGI rekryterar och växer

18 september 2018, 09:02

SGI växer! Efter en intensiv nyrekryteringsperiod kan Statens geotekniska institut hälsa ett tiotal nya medarbetare välkomna under hösten.

De som anställs är en chef för delegationen för Göta älv, fyra geotekniker, en GIS-analytiker, geovetare, ekotoxikolog, miljötekniker/forskare och en laboratorietekniker. Dessutom har en chef för avdelning verksamhetsstöd rekryterats, då den förre avdelningschefen övergår till att arbeta 100 procent i rollen som ställföreträdande generaldirektör. Ytterligare en rekrytering på den tekniska sidan kan komma att bli klar inom kort.

Fyra av tjänsterna tillhör avdelning Klimatanpassning.

- Jag är väldigt glad över att vi rekryterat meriterade och skickliga geotekniker, geovetare och GIS-analytiker, säger avdelningschef HannaSofie Pedersen. Det borgar för en god utveckling i det viktiga arbetet för ett klimatanpassat markbyggande.

Bland de övriga tjänsterna finns medarbetare vid sekretariatet för den nybildade Delegationen för Göta älv, avdelning Renare mark och avdelning Effektivare markbyggande.

Med tanke på att antalet anställda utökas från ett 80-tal medarbetare till närmare 90, är det en stor förändring för SGI. Bakgrunden till utökningen av tjänster är nya regeringsuppdrag som Statens geotekniska institut fick inför 2018: bildandet av Delegationen för Göta älv, utökat klimatanslag och forskningsuppdrag inom förorenade sediment. 

Senast uppdaterad/granskad: 2018-09-18
Hjälpte informationen dig?