Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Stranderosion vid Skånes kust. Foto: SGI/Torbjörn Thuresson

Stranderosion vid Skånes kust.

Nya miljoner till SGI för stranderosion

2 april 2019, 15:08

SGI har fått ytterligare två miljoner kronor i anslag för att motverka stranderosion.

- Vi är oerhört glada för regeringens beslut att utöka SGI:s del av klimatanslaget med två miljoner kronor för samordning inom stranderosion, säger avdelningschef HannaSofie Pedersen vid SGI:s Avdelning för Klimatanpassning.

- Strandnära områden är bland de mest utsatta i ett förändrat klimat. Det här extra tillskottet gör att vi med än mer kraft kan jobba med de utmaningar som följer av stigande hav och ökade flöden i vattendrag.

Regeringsuppdrag
SGI har på regeringens uppdrag ansvaret för att samordna stranderosionsfrågor i Sverige. Uppgiften är att verka för minskade risker till följd av stranderosion.

Utgångspunkten för arbetet är att skador till följd av stranderosion ska förebyggas genom lämplig samhällsplanering och genom väl planerade erosionsbegränsande och återställande åtgärder vid hotad bebyggelse, infrastruktur och andra skyddsvärda områden. 

Mera information: HannaSofie Pedersen tel 031-778 65 64
Läs mera om stranderosion

 

Senast uppdaterad/granskad: 2019-04-02
Hjälpte informationen dig?