Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Rostig tunna, en gammal barnstol och ett däck som står samlade utomhus. Foto: Anne Dillner/Scnadinav bildbyrå

Lyckat digitalt matchmakingmöte för Tuffo

11 juni 2021, 10:07

För andra gången arrangerade SGI:s forsknings- och teknikutvecklingsprogram Tuffo nyligen det årliga matchmakingmötet digitalt.

Fyra presentationer gavs av deltagare kring projektidéer och problemformuleringar kring förorenade områden och vid en frågestund kunde deltagarna diskutera och nätverka i mindre grupper i digitala mötesrum.

Drygt 30 personer deltog i matchmakingmötet vars syfte är att erbjuda ett forum för branschens olika aktörer att mötas och diskutera aktuella frågor, idéer och tankar. Något som i förlängningen kan leda till samarbeten kring möjliga Tuffoprojekt.

– Det finns ett fortsatt stort behov av forskning och teknikutveckling inom efterbehandling av förorenade områden och därför är Tuffos utlysning även i år inriktad mot åtgärdsteknik som ligger nära praktisk tillämpning, säger Thereze Ladekrans som är programsekreterare vid Tuffo på SGI.

–Förhoppningen är att matchmakingmötena kan bidra till att goda forskningsidéer faktiskt kan utvecklas till projektansökningar genom att rätt aktörer för samverkan träffas.

En förutsättning för att möjliggöra bra matchning är att olika branschaktörer deltar vid matchmakingmötena på det sätt som man gjort hittills.

Läs mera om Tuffo

Senast uppdaterad/granskad: 2021-06-11
Hjälpte informationen dig?