Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Fakta om förorenade båtplatser

3 april 2018, 10:06

Vad är bra att tänka på vid undersökning av förorenad mark vid båtuppställningsplatser? Vilka riskförebyggande åtgärder är lämpliga och hur kan marken saneras? SGI och Länsstyrelsen i Västra Götalands län har tagit fram kortfattad information om förorenad mark vid uppställningsplatser för fritidsbåtar.

Informationen vänder sig till båtklubbar, båtägare och andra intresserade. Sammanlagt finns sex faktablad. Tre av dem handlar om undersökning, tillfälliga riskförebyggande åtgärder och saneringsåtgärder vid båtuppställningsplatser. De övriga tre faktabladen behandlar ansvarsfrågor ur ett bredare perspektiv och vänder sig även till andra typer av verksamheter.

Tidigare i år publicerade SGI två rapporter om förorenad mark vid uppställningsplatser för fritidsbåtar. Den ena rapporten handlar om undersökningar och åtgärder (PDF, Okänd storlek), den andra belyser de juridiska aspekterna på ansvaret (PDF, Okänd storlek) för föroreningarna. Rapporterna vänder sig i första hand till miljöinspektörer och handläggare vid länsstyrelser.

Länkar till faktabladen finns här intill. De kan också laddas ned på ebh-portalen .

Mera information:
Paul Edebalk tel 040-35 67 75
Sofie Hermansson tel 013-20 18 30 

Fören på båtar uppställda bredvid varandra. Foto: Helena Branzén, SGI
Senast uppdaterad/granskad: 2018-04-03
Hjälpte informationen dig?