Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

På SGI:s bibliotek. Foto: Elin Sjöstedt, SGI

Publicerat

I våra rapportserie SGI Vägledning ger vi en samlad syn från vår forskning och utveckling. Vår forskning publicerar vi även i uppdragsrapporter, vetenskapliga tidskrifter och genom bidrag till internationella och nationella konferenser.

I våra rapportserier

Du kan fritt söka och ladda ner våra rapporter i DiVA (Digitala vetenskapliga arkivet). Här hittar du våra nuvarande rapportsserieSGI Vägledning, uppdragsrapporter, tidskrifts- och konferensartiklar där SGI-medarbetare medverkat samt våra äldre rapportserier: Publikation, Information, Rapport, Varia, Proceedings, Särtryck och Preliminära rapporter och Meddelanden.

Vi har också ett av världens mest kompletta bibliotek inom geoteknik och miljögeoteknik. I databasen SGI-Line kan du fritt söka bland referenser till nationell och internationell litteratur. SGI-Line uppdateras från och med 2019 endast med SGI:s egna publikationer och artiklar, som du även hittar i DiVA.

Rapporter från arbetet med skredriskkarteringen av Göta älv som genomfördes 2009-2012 är samlade i en egen serie.

I samverkan med andra

Vi ger dessutom ut rapporter i samverkan med andra organisationer. Exempel på samverkan med andra är forsknings- och utvecklingsarbetet inom Skredkommissionen och Svensk Djupstabilisering.

Vetenskapliga artiklar

Vår forskning publiceras i vetenskapliga tidskrifter, branschtidskrifter och genom bidrag till internationella och nationella konferenser.  På webbplatsen hittar du referenser, och i vissa fall länkar, till de senaste årens vetenskapliga artiklar och konferensbidrag.

I andras rapporter

Vi skriver även och publicerar i andra organisationers rapporter. Här samlar vi referenser och länkar till andra organisationers rapporter  där vi under senare år medverkat som författare.

Senast uppdaterad/granskad: 2019-07-08
Hjälpte informationen dig?