Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Strandfodring i Ystad. Foto: SGI/Paul Frogner Kockum

Strandfodring i Ystad.

Kustmöte online 2020

20 oktober, online

Statens geotekniska institut (SGI) i samarbete med Erosionsskadecentrum (EC) bjuder in till Kustmöte 2020. Sista anmälningsdag den 16 oktober. I år är temat för Kustmötet praktiska åtgärder för klimatanpassning vid kusten.

Vi kommer att presentera exempel på erosions - och översvämningsåtgärder i Sverige och utomlands. Vi kommer också presentera nyheter och vad som är på gång hos olika myndigheter, kommuner och branschen.

Mötet arrangeras som en digital konferens den 20 oktober mellan klockan 13:00 och 16:00. Anmälan senast den 16 oktober. Mötet är kostnadsfritt. Läs mer om program och innehåll i Kustmöte 2020 och anmäl dig här. (PDF, Okänd storlek)

Kustmötet vänder sig till dem som i olika funktioner kommer i kontakt med planering och förvaltning av strandnära områden på kommuner, länsstyrelser och andra statliga myndigheter, bland annat i fysisk planering, naturskydd, infrastruktur, beredskap och säkerhet och teknisk förvaltning.

Mötet riktar sig också till dem som via FoU, konsultation och entreprenadverksamhet arbetar med dessa frågor. Kustmötet har ett fokus på södra Sverige och syftar till att bidra till en hållbar utveckling och förvaltning av kustnära områden.

Ta gärna del av rapporten från Kustmötet 2019 i Malmö (PDF, Okänd storlek) med sammanfattning och slutsatserna från diskussioner om reträtt samt bilder från studiebesök.

 

Senast uppdaterad/granskad: 2020-06-16
Hjälpte informationen dig?