Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Illustration av verktyget Geokalkyl

Introduktion till Geokalkyl - webbinarium

19 maj 13:00 - 14:30, Online

Vill du veta mer om verktyget Geokalkyl?

SGI:s Geokalkyl är ett GIS-verktyg för att översiktligt beräkna och visualisera markbyggnadskostnader i tidiga planeringsskeden.

Verktyget används för att jämföra olika bebyggelseområden eller alternativa placeringar av byggnader inom ett specifikt planområde, för att på så sätt hitta kostnadseffektiva lösningar.

Resultaten visas grafiskt i 2D-kartor och 3D-kartor och som Exceltabeller. Kombinationen av bebyggelseplaner, GIS-data och 3D-visualisering ger ett beslutsunderlag med goda möjligheter till dialog och analyser. Genom att Geokalkyl kan belysa förutsättningar för grundläggning tidigt i planeringsprocessen kan verktyget också bidra till att minska de geotekniskt relaterade skadekostnaderna.

Innehåll:
Under webbinariet ger vi en kort introduktion till verktyget och du får bland annat veta:

·         Vad är Geokalkyl?

·         Vad är nyttan med att använda Geokalkyl?

·         Hur fungerar verktyget?

·         Vad krävs för att använda verktyget?

·         Vilken typ av resultat kan man få ut?

Målgrupp:
Webbinariet riktar sig främst till dem på kommunerna som arbetar med fysisk planering i tidiga skeden av planeringsprocessen – planeringspersonal, GIS-personal och geotekniker samt till berörda konsulter.

Tid:
Den 19 maj kl 13:00-14:30.

Anmälan:
Senast 17 maj, via e-post till Ingrid Gårlin, SGI:
ingrid.garlin@sgi.se
Webbinariet är kostnadsfritt.

Webbinariet kommer att ges över Zoom och länk skickas ut via e-post efter anmälan. Om du inte har Zoom installerat kan du ändå delta via din webbläsare.

 
Senast uppdaterad/granskad: 2020-10-27
Hjälpte informationen dig?